Son en els animals

Un dragó de Komodo dorment.

El son en els animals és, igual que en els humans, un estat de pèrdua de consciència en què l'animal no té percepció sensorial i no fa moviments conscients. A diferència de l'autèntica pèrdua de consciència, el son es produeix de manera regular cada dia i l'animal es pot despertar fàcilment d'aquest estat. No s'ha pogut demostrar que tots els animals dormen, però ho fan tipus d'animals molt diferents, des dels invertebrats fins als mamífers. Igual que els humans, els animals compensen la manca de son amb un son més llarg i profund del normal que els permeti dormir sense ser destorbats. S'han dut a terme estudis sobre el rol del son en l'aprenentatge i la ment dels animals, però els resultats són contradictoris.[1][2] Tanmateix, se sap que els animals als quals s'impedeix dormir moren després d'un parell de setmanes.[3] La funció exacta del son encara és desconeguda.

  1. Vertes R. P «Memory consolidation in sleep: Dream or reality?». Neuron, 44, 1, 2004, pàg. 135-148.
  2. Walker, M. P. & Stickgold, R. «Sleep-Dependent Learning and Memory Consolidation». Neuron, 44, 1, 2004, pàg. 121-133.
  3. Everson C. A., Bergmann B. M., Rechtschaffen A. «Sleep deprivation in the rat: III. Total sleep deprivation». Sleep, 12, 1, 1989, pàg. 13-21.

From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Tubidy